Splošni pogoji poslovanja

S spletno trgovino www.r-2-r.si upravlja podjetje Tavpro d.o.o. Podatki podjetja so sledeči:

Ime: Tavpro, trgovsko podjetje, uvoz in izvoz d.o.o

Kratko ime: TAVPRO d.o.o.

Naslov: Jobstova cesta 31, 4226 Žiri

Transakcijski račun: SI56 0700 0000 3355 514 (Gorenjska banka d.d. Kranj)

Matična številka: 3886719000

Davčna številka: SI62169289

E-pošta: info@r-2-r.si

Telefon: +386 40 741 333

 

Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 4.2.2011

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.r-2-r.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Pogoji obravnavajo delovanje r-2-r.si ter poslovni odnos med Tavpro d.o.o. (v nadaljevanju: ponudnik) in registriranimi uporabniki ter kupci blaga in storitev (v nadaljevanju: kupci).

1. Splošno od r-2-r.si

Spletna trgovina r-2-r.si je namenjena prodaji motoristične opreme in dodatne moto opreme.

2. Dostopne informacije

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vedno zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. Ponudba izdelkov

Ponudba v spletni trgovini r-2-r.si se lahko v določenih primerih zaradi narave poslovanja dnevno spreminja. Vse cene so končne, razen če je izrecno napisano drugače. Podjetje Tavpro d.o.o. je davčni zavezanec, vse cene imajo obračunan tudi DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Kljub temu, da se izredno trudimo da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke o zalogi in cenah izdelkov, se lahko zgodi, da je podatek napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena med obdelavo naročila spremeni bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

4. Postopek nakupa

r-2-r.si nastopa kot podjetje, ki ponuja blago ali storitve preko interneta in v fizični trgovini (Jobstova cesta 31, 4226 Žiri). Kupec znesek plača podjetju Tavpro d.o.o., skupaj z blagom ali storitvijo prejme tudi račun.

Statusi nakupa

Naročilo v čakalni vrsti: Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v obdelavo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Naročilo potrjeno: Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob naročilu ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Blago odposlano: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Dobavni rok

Vsa naročila izdelkov so odvisna od njihove razpoložljivosti. Izdelke, katere imamo fizično na zalogi odpošljemo že isti ali naslednji delovni dan. Rok za odpošiljanje ostalih izdelkov je 2-10 dni. Na dobavni rok vpliva naročena znamka artikla ali pa njegova dobavljivost. Dobavitelji našega podjetja imajo večino artiklov na zalogi, v primeru če ga mi nimamo. V kolikor naročenega izdelka ne bomo uspeli odposlati v roku 10 dni vas bomo o tem že prej in pravočasno obvestili na vaš elektronski naslov.

5. Načini plačila in cenik dostave

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino po povzetju (pošiljko dostavi dostavna služba DPD ali Pošta Slovenije),
 • z nakazilom na račun upravitelja r-2-r.si – Tavpro d.o.o. (po ponudbi ali predračunu).
 • v Ready2Race fizični trgovini z gotovino

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem in/ali elektronskem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Pri plačilu po povzetju naročeno blago plačate ob prevzemu na dogovorjenem naslovu. Plačilo po povzetju je možno samo z gotovino.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku.

Cene dostave obračuna r-2-r.si (cene vključujejo DDV):

 • poštnina DPD 3,60 €
 • poštnina Pošta Slovenije 5€

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

6. Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Dobavni roki so določeni na podlagi najboljše ocene, zato ne sprejemamo nobene odgovornosti v primeru kakršnih koli izgub zaradi zapoznele dostave. V kolikor dostava v dogovorjenem roku ne bo možna, vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti ali po telefonu in vam izdelke poslali v najkrajšem možnem času.
Kadar blago ni dostavljeno v dogovorjenem dobavnem roku zaradi neplačila naročila, ponudnik ne sprejema nobene odgovornosti. Kupec je dolžan plačati naročeno blago pred dobavnim rokom.
Ponudnik si pridržuje pravico izbrati poljubno dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito in v skladu s ceno/stroškom pošiljanja, kot je navedeno ob naročilu. V primeru drugačnega načina dostave je potreben predhoden dogovor.

7. Vračilo blaga

V primeru, da z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate po prejemu blaga na voljo 14 dni časa, da pisno odstopite od pogodbe. Rok začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelki morajo biti nato vrnjeni v roku 14 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Stroške vračila krije kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Pred vračilom nas obvestite na elektronski naslov info@r-2-r.si ali nas pokličite na telefonsko številko 040 741 333, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila.
Izdelki morajo biti nepoškodovani, v originalni embalaži s priročniki in vsemi garancijskimi potrdili ter z vsemi dodatki vključenimi pri nakupu. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu. Denar vračamo izključno na transakcijski račun in ne izplačujemo gotovine. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga in stroškov naše dostave do kupca. V kolikor so izdelki poškodovani, rabljeni, brez originalne embalaže ali pa je ta poškodovana, si trgovec pridržuje pravico, da vračilo zavrne ali pa zaračuna ustrezno odškodnino. Denar vam vrnemo najkasneje v 30 dneh.

Možnost vračila ne velja za:
Potrošni material, v kolikor so izdelki odpakirani iz originalne embalaže ali je prelomljen varnostni žig.
Blago, ki je bilo izdelano oziroma naročeno po natančnih navodilih potrošnika, ki je prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.
V primeru, da zgornji pogoji niso upoštevani, bomo morali reklamacijo blaga zavrniti.

8. Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

9. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev r-2-r.si, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, elektronski poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

10. Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje elemente:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

11. Avtorske pravice

Vsi članki in vodniki po nakupih so last njihovih avtorjev in se jih brez dovoljenja ne sme razmnoževati.

12. Garancija

Vsi izdelki v prodaji imajo garancijo uvoznika oziroma proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji. Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se lahko obrnete na najbližjega pooblaščenega serviserja. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji navedeni na garancijskem listu, ki mora biti priložen vsakemu izdelku, ali je vsebovan na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi kopije računa. Garancija praviloma ne velja za: potrošni material, baterije, Ni-Cd in NiMH baterije in akumulatorje, žarnice, diskete, optične medije, video in avdio kasete, varovalke, elektronske komponente, ipd.
Podatek o garanciji je naveden tudi na strani posameznega artikla. Če tega podatka ni, artikel nima garancije ali pa podatek trenutno ni znan. V tem primeru nas kupec lahko obvesti, da mu sporočimo aktualne podatke. Kupec je ob prevzemu dolžan blago preveriti in morebitne nepravilnosti ali poškodbe samega artikla oziroma embalaže takoj sporočiti dostavljalcu preden odide ali (ob osebnem prevzemu) osebju v trgovini, nato pa se s podjetjem dogovori za zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Naknadne prijave izven garancijskih napak ali poškodb podjetje ni dolžno obravnavati, saj kasneje ni možno ugotavljati, če je do napak ali poškodb prišlo pred ali po prevzemu blaga.

13. Odveza odgovornosti

Spletna trgovina r-2-r.si deluje po principu kataloške prodaje, podatki o dobavi pa so ustvarjeni na podlagi informacij s strani dobaviteljev artiklov in so informativne narave. Kljub prizadevanju za stalno ažuriranost trgovine in dobavnih rokov se lahko zgodi, da se podatki o lastnostih artiklov, njihovi ceni ali dobavi spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti podatkov in so artikli še vedno nespremenjeni na seznamu spletne trgovine. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Ob ponovni dobavljivosti artikla ne moremo zagotavljati iste cene, kot jo je imel pred umikom iz prodaje, ker so cene v veliki meri odvisne od dobaviteljev artiklov.
Vse slike artiklov so simbolične in ne zagotavljajo dejanskih lastnosti artiklov. Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak.

14. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda na elektronski poštni naslov info@r-2-r.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Žiri, 10.12.2021